vrijdag 4 november 2011

snelle koekjes met een Marokkaans tintje.

Wat doe je als je niet echt veel tijd hebt en je een vergadering met collega's wat wil opvrolijken met zelfgebakken koekjes?
Je duikt in de koelkast, vist er de rol bladerdeeg uit die je daar altijd bewaart voor noodgevallen en je snuistert even in de bakafdeling van je voorraadkast.
Resultaat: een soort mini Marokkaanse croissantjes met een heerlijke vulling.


ingrediënten

een rol kant en klaar bladerdeeg
een paar dadels
een paar gedroogde vijgen
een paar okkernoten
een lepel vloeibare honing
een lepel oranjebloesemwater
wat extra honing

stappenplan

1. ontrol het bladerdeeg en snij het in acht gelijke delen
2. snij de dadels en de vijgen in kleine stukjes
3. hak de okkernoten in stukjes
4. meng de vruchten, de noten, de honing en het oranjebloesemwater met elkaar
5. schep wat vulling op de brede kant van de driehoekjes deeg en rol ze op naar het midden toe
6. vorm de deegrolletjes tot halve maantjes
7. borstel wat honing over de nog te bakken koekjes
8. bak de koekjes zo'n 15 minuten in een voorverwarmde oven van zo'n 190°C of tot de koejes bruin en knapperig zijn.
9. de koekjes laten afkoelen op een rooster


Ze zijn heerlijk met een glaasje muntthee met een scheutje oranjebloesemwater.

2 opmerkingen:

  1. Je collega's zullen blij zijn met jouw croissantjes. Bedankt voor je tip ivm broodpudding. Ik lust absoluut geen koffie dus probeer ik de koffie zoveel mogelijk te mijden in recepten (zo ook in de tiramisu). De rumrozijntjes en cacaopoeder lijken me wel lekker.

    BeantwoordenVerwijderen