dinsdag 24 juli 2012

ontbijten met bagels

Ik ben al een hele tijd een grote bagelliefhebber maar sinds ik in Breda lunchte bij "bagel and beans" ben ik helemaal superfan :)

Thuis maakte ik tot nu toe alleen de klassieke versie met roomkaas en gerookte zalm, maar nu ik het aanbod bij bagel and beans zag ben ik wat creatiever aan de slag gegaan: ontbijt met een bagel met roomkaas, confituur en aalbessen. Dat alles vergezeld van een grote mok Latte machiato. Heerlijk...



ingrediënten

een bagel
roomkaas (ik gebruikte de lightversie uit de liddl)
confituur (ik gebruikte confituur met een verlaagd suikergehalte)
aalbessen


stappenplan


1. snijd de bagel door, rooster hem licht in de broodrooster en laat een beetje afkoelen
2. smeer op de onderste helft rijkelijk roomkaas met daaroverheen een laagje confituur
3. was de aalbessen en rits ze van de steeltjes. Strooi ze over de confituur
4. leg de bovenste helft van de bagel op de bessen en nu smullen maar!


tips en variaties

bagels zijn nog niet zo gemakkelijk te vinden maar het lijkt me ook lekker met een "gewoon" broodje of op een stevige donkere meergranenboterham.
Je kan natuurlijk ook variëren met de confituur en het fruit. Frambozenconfituur en sneetjes perzik, aardbeienconfituur en mango of zelfs honing en verse vijgen. Wat je ook maar in huis hebt dus :)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen