woensdag 29 augustus 2012

dadelcake

Soms lees ik in een recept iets vreemds en dan is het hek van de dam. Dan moet en zal ik het uitproberen. Zo ook dus met dit dadelcakerecept. Je moet de dadels even koken en er dan baksoda aan toevoegen. Daar chemie voor mij een soort abacradabra is heb ik er dus geen idee van waarvoor dit goed zou zijn. Maar het intrigeerde me mateloos en vermits ik alle ingrediënten in huis had was er geen houden aan :)
De cake staat nu af te koelen. En aan de geur te oordelen gaat hij heerlijk zijn.
(smaakupdate volgt :) )


smaakupdate: ohhhhhhhhh zo lekker met de caramelsaus!





ingrediënten

250 g dadels
1 tl baksoda
120 g zachte boter
5 el suiker
2 eieren
3 dl bloem
1/2 tl zout
1/2 tl vanille-extract
1+1/2 tl bakpoeder

stappenplan

1. Haal de pitten uit de dadels en doe ze (de dadels niet de pitten ;) ) in een pan. Giet er water op tot ze net onder staan en breng aan de kook. Laat 3 minuten sudderen.
2. Doe de baksoda bij de dadels en roer (Let op het schuimt hevig)
3. Klop de boter en de suiker.
4. Voeg er één voor één de eieren bij.
5. Meng de bloem, het zout en de bakpoeder. Voeg het droge mengsel bij het botermengsel. Goed mengen.
5.Voeg het vanille-extract erbij.
6. Roer de dadels (zonder het water) beetje bij beetje door het deeg heen. ( de dadels blijven niet heel maar mengen zich mooi met het deeg dat een bruin kleurtje krijgt)
7. Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C


tip

Lekker met een caramelsaus gemaakt met 120 g boter, 115 g bruine suiker, 1/2 tl vanille-extract en 1/4 cup room.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen