zondag 13 november 2011

stoofpeertjes met koffie

Toen ik vrijdag boodschappen deed in Hulst (ja een paar keer per jaar moet ik echt de grens over om te foodshoppen) zag ik bij de emtée snoezige stoofpeerjtes in de aanbieding. Ik herinnerde me een artikel op het net over de allerheerlijkste peertjes en herkende de naam. Iets met giezeman of zo erin. Dus gauw een zak uit de bak gegraaid en naar de boodschappenkar versast. Mijn boodschappenuitje was alvast geslaagd! Een kinderhand is gauw gevuld zegt men. In mijn geval is een smulpaaps hand gauw gevuld vermoed ik. (en dat terwijl ik niet eens wist dat ik ook nog eens jammie zeeuwse bolussen ging scoren :))
Dat gingen dus Hollandse peertjes worden in een Vlaams familiegerechtje. Ja voor ons vervagen grenzen als het om eten gaat :)


ingrediënten

een kg stoofpeertjes
een l koffie (of water en oploskoffie)
suiker naar smaak (ik gebruikte ruwe rietsuiker)
sap van 1 citroen
een pijpje kaneel of een stevige snuif gemalen kaneelstappenplan

1. schil de peertjes, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. (je kan de peertjes natuurlijk ook in zijn geheel laten. Dat oogt mooier maar eet minder gemakkelijk)
2. doe de peertjes in een kookpot en giet er de koffie over. (De peertjes zouden allemaal kopje onder moeten gaan.)
3. doe er suiker bij naar smaal, de kaneel en het citroensap.
4. breng aan de kook en laat dan zachtjes sudderen tot de peertjes zacht zijn. Op tijd eens in prikken is de boodschap want ik vergat te timen :)
5. laten afkoelen en lekker koel serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten