zondag 8 juli 2012

quiche met verse spinazie en roomkaas

het boekje "budgetkoken deel 3" van Libelle ligt hier al de nodige maanden te wachten op de promotie van leesboek tot kookboek.
En hoera, laat de trompetten schallen en de klokken luiden want vandaag was het zo ver!
Nadat ik gisteren een totaal onverwachte bui had van huishoudelijke voorzienigheid en zowaar een weekmenu opmaakte (ja hoor de wonderen zijn de wereld nog niet uit)en alles wat ik nodig had mooi gerangschikt in de koelkast had liggen kon ik er niet meer onderuit :)
En gezien het resultaat hoop ik nog op onverhoedse aanvallen van mijn onvermoed huishoudelijk organisatorisch talent :-)

ingrediënten

1 vel kant en klaar kruimeldeeg
150 g verse spinazie
een uitje of een paar lente-uitjes(vind ik net iets subtieler van smaak)
een bakje roomkaas met bieslook (philadelphia light gebruikte ik)
4 eieren
4 eetlepels melk of lichte room
beetje olie of boter
een handjevol gemalen kaas
peper, zout en nootmuskaat


ook nog: een ronde bakvorm en bakbonen (of ander materiaal zoals gedroogde bonen om het voorbakken van je deegbodem vlotjes te laten verlopen)

stappenplan

1. verwarm de oven voor op 200°C
2. leg het deeg in de bakvorm, prik het hier en daar in met een vork, leg er een vel bakpaier of en verzwaar dat met de bakbonen.
Bak 10 minuten
2. spoel de spinazie, laat even uitlekken. Snipper de ui en bak in een beetje olie of boter. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Schep de helft van de kaas onder de spinazie en laat even afkoelen.
3. Klop de eieren met de melk en meng met de spinazie.
4. Verwijder de bakbonen en het bakpapier en strooi wat gemalen kaas op de bodem (dat voorkomt dat het deeg vochtig wordt) Giet het spinaziemengsel er op bak gedurende 30 minuten.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten