donderdag 4 augustus 2011

Chocolade- en jamcakejes

Al snuisterend op de website van Nigella Lawson kwam ik het recept voor deze heerlijke cakejes tegen.
Ik maakte ze al met kriekenconfituur en met frambozenconfituur en het was allebei al even lekker.
Dit is echt een recept voor wie van smeuïge cakejes houdt.



ingrediënten


125 gram boter
100 gram pure chocolade, in stukjes
300 gram jam naar keuze
150 gram fijne kristalsuiker
een snufje zout
2 grote eieren, losgeklopt
150 gram zelfrijzende bloem



stappenplan

1. Verwarm de oven op 180ºC.
2. Zet een muffinvorm klaar met 12 papieren muffinbakjes erin.
3. Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem. Roer er wanneer de boter bijna helemaal gesmolten is de chocolade door.
4. Zet wanneer de chocolade zacht begint te worden de pan van het vuur en roer met een houten lepel totdat de boter en chocolade een egale massa zijn.
5. Roer er nu de kersenjam, suiker en snuf zout door.
6. Voeg daarna de losgeklopte eieren toe en roer goed door.
7. Voeg als laatste de bloem toe.
8. Verdeel het beslag over de 12 muffinbakjes en bak de cakejes ongeveer 25 minuten.



Het lekkerste op deze cakejes als glazuur is een beetje ganache. Voor 12 cakejes heb je genoeg aan ganache van 100 gram pure chocolade en 1 dl slagroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen