Mijn zonen zijn nogal bessenliefhebbers. Dat lijkt iets genetisch te zijn want ook ik ben bessendol.
En ze zijn daarnaast ook pudding-en pasteibakkersroomliefhebbers.
Als er dus een zoon aankondigt langs te komen en er zijn nog aardbeien en blauwe bessen in de koelkast én een rol kruimeldeeg, dan kan je als moeder niets anders dan maar eens aan de slag gaan toch?
ingrediënten
een rol kant en klaar kruimeldeeg
1/2 l melk (liefst volle)
75 g suiker
2 eieren
20 g vanillebloem
20 g gewone bloem
(of 40 g vanillebloem of 40 g gewone bloem of maïzena)
een halve kg aardbeien en blauwe bessen
poedersuiker
stappenplan
1. bak de taartbodem blind gedurende een 30-tal minuten op 185°C (of volg de instructies op de verpakking :) )
2. breng de melk aan de kook
3. roer ondertussen de eieren met de suiker en voeg er de bloem aan toe. Roer tot een heel glad papje.
3. Giet er al roerend de kokende melk bij
4. laat op een zacht vuur al roerend doorkoken
5. laat de pasteibakkersroom afkoelen (leg er een laagje plasticfolie op om velvorming te voorkomen)
6. halveer de aardbeien en meng ze met de bessen.
7. vul de afgekoelde taartbodem met de afgekoelde room en leg er een laag fruit op
8. bestrooi met poedersuiker
Geen opmerkingen:
Een reactie posten