vrijdag 15 juli 2011

Brusselse wafels à la Geert

Van een vriend uit het koor kreeg ik dit overheerlijke wafelrecept.



ingrediënten

150 g boter
6 eieren
500 g zelfrijzende bloem
0,25 l melk
O,25 l spuitwater
150 g suiker
2 pakjes vanillesuiker
zout


stappenplan

1. boter smelten en laten afkoelen
2. eieren splitsen
3. eiwit stijf kloppen
4. bloem mengen met melk, spuitwater, dooiers en afgekoelde boter
5. het stijfgeklopte eiwit onder het deeg heffen
6. het wafelijzer invetten en wafels bakken


serveren met poedersuiker, slagroom, slagroom en aardbeien, boter en "kinnekessuiker" (cassonade)

Met de meeste wafelijzers krijg je niet het resultaat zoals je je wafel voorgeschoteld krijgt in de horeca. De wafels zijn dunner en minder bros. Maar ook lekker hoor :)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen