zaterdag 16 juli 2011

quesadilla: een stevige snack voor een hongerige zoon

Omdat ik nu eenmaal een fan ben van kookprogramma's en ik er van droom ooit een perfecte huisvrouw te zijn mag het niet verwonderen dat ik wel eens naar "Martha" kijk. Akkoord, zo'n Stewarthuishouden zal het mijne nooit worden maar ze leerde me wel quesadilla's kennen. En als moeder van een stel stevige binken zou dat moeten horen tot de verplichte basiskennis ;)




ingrediënten


2 tortilla's
100 g gemalen kaas
een half kipfiletje in stukjes
2 schallullen (pijpajuin,stengelui)
2 eetlepels maïs
ketchup
peper
zout
chilipoeder



stappenplan

1. bak de kippenreepjes samen met de gesneden ui in wat boter of olie
2. voeg de maïs toe en een flinke scheut ketchup om het geheel wat binding te geven
3. flink kruiden
2. een pan ter grootte van de tortilla op een matig vuur zetten.
3. leg één tortilla in de pan, schep de vulling er op en bestrooi met de gemalen kaas. Dek af met de andere toritilla.
4. Laat zachtjes doorwarmen.
5. Als de onderkant bruin en krokant is, leg dan een plat deksel of bord op de pan en draai de pan om. Schuif de tortilla van het deksel in de pan, zodat de andere kant ook kan bakken.

Nadat de tortilla’s ongeveer 2 à 3 minuten aan elke kant gebakken zijn, is de quesadilla heerlijk krokant vanbuiten met een smeuïge, draderige vulling vanbinnen. Zorg er dus voor dat de kaas lekker gesmolten is.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen