Een heel rijkelijk maar ontzettend lekker ijsdessert.
ingrediënten
voor de parfait:
150 g mascarpone
2 eierdooiers
50 g honing
voor het strooisel:
100 g noten
50 g dadels
20 g honing
oranjebloesemwater
stappenplan
1. klop in een warmwaterbad (au bain-marie) de eierdooiers schuimig
2. voeg de honing toe en blijf kloppen tot de crème een lint vormt
3. schep van het vuur de mascarpone er doorheen en klop het geheel goed glad
4. minstens 4 uren laten opstijven in de diepvriezer (gebruik een grote vorm of 4 muffinvormpjes)
5. Hak de noten en de dadels fijn
6. Verwarm de honing en voeg deze bij de noten en dadels
7. Meng er een flinke scheut oranjebloesemwater doorheen
8. De parfait ontvormen (dompel de vorm even in warm water, op schotel of bordjes dresseren en garneren met het notenmengsel.
.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten