vrijdag 15 juli 2011

kipfilet met chorizo en seranoham

Toen ik op een dag wat heimwee had naar de vakanties in Spanje kwam er dit recept uit de bus.





ingrediënten

kipfilets
per kipfilet 2 plakjes seranoham
chorizoworst in plakjes
olijfolie
peper en zout
knoflookpasta (is facultatief)



stappenplan

1. snij de kipfilet open (laat minstens 1 kant dicht)
2. kruid de binnen- en buitenkant van de filet en smeer eventueel een dun laagje knoflookpasta(enkel aan de binnenkant)
3. stop plakjes chorizo in de kip
4. duw de kipfilet weer dicht en omwikkel met seranoham (indien nodig vastzetten met een prikkerjte of dichtbinden met keukentouw)
5. leg de filets in een ovenschaal en sprenkel er olijfolie over.
6. laat bakken tot de filets gaar zijn en de seranoham knapperig.




Lekker met pasta met een licht tomatensausje.


Je kan in plaats van chorizo te gebruiken de kipfilet ook vullen met kruidenkaas. Dat is ook lekker.

.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen