Ik ben niet echt een ijseter. Het is te zeggen, ik hou niet zo van het gewone consumptie-ijs. Maar met ambachtelijk ijs kan je me toch wel verleiden :)
ingrediënten
3,5 dl melk
2 dl room (één brikje))
3 eierdooiers
6 eetlepels suiker
één zakje vanillesuiker
een snuifje zout
een ijsmachine (met bevroren koelblok)
stappenplan
1. vries op voorhand je koelblok in
2. meet de melk af in een maatbeker
3. voeg de andere ingrediënten toe
3. roer goed met een garde
4. giet het mengsel in de ijsmachine. (Op de bodem van de maatbeker kan wat suiker liggen, dus meng nog eens goed !)
5. laat je ijsmachine een halfuurtje draaien (mijn primomachientje doet er veel langer over hoor)
6. stop je ijs nog even in de diepvries en ... klaar!
dit ijs kan je niet zo lang bewaren, maar dat is meestal geen probleem :)
Als je de vanillesuiker weglaat in dit recept, is het ook een goed basisrecept. Door andere ingredïenten toe te voegen (fruit, oploskoffie, ...) kan je andere smaken maken
Geen opmerkingen:
Een reactie posten