vrijdag 15 juli 2011

Far Breton

Heel lang geleden kreeg ik van vrienden op vakantie in Bretagne een kaartje toegestuurd met een recept erop. Dat moest natuurlijk meteen geprobeerd worden. Ik vond het zo lekker dat ik het receptje meteen noteerde in mijn beduimelde receptennotaboekje.




ingrediënten

250g bloem
150 g suiker (kan ook met wat minder als je niet zo'n zoetebekje bent)
4 eieren
1l melk
1 snuifje zout
1 koffielepel olie
een beetje boter voor het invetten van de ovenschotel
gedroogde pruimen (is ook lekker met rozijntjes)



stappenplan

1. oven voorverwarmen op 180°C
2. bloem mengen met de suiker en het zout
3. de eieren loskloppen en olie en melk toevoegen en goed mengen
4. het eiermengsel op de het bloemmengsel gieten en goed mengen
5. een ovenschaal boteren en de pruimen er in leggen
6. het deeg over de pruimen gieten
7. de far bakken tot hij stevig aanvoelt. Ongeveer een uurtje.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen