woensdag 20 juli 2011

zonnige cakjes: Spaanse magdalena's

Wie al eens in Spanje kwam, zal ze wel kennen: die heerlijke luchtige cakejes met een licht citroensmaakje. Je vindt ze er bij wijze van spreken op elke hoek van de straat. Ze worden niet gemaakt met boter maar met olijfolie.


ingrediënten

225 gram zelfrijzende bloem (of bloem en bakpoeder)
100 gram suiker
2 theelepel citroensap
2 eetlepel melk
2 deciliter olijfolie
6 stuks eieren
voor de liefhebbers: citroenrasp
wat extra suiker om op de cakejes te strooien
papieren kuipjes




stappenplan


1. verwarm de oven voor op 190 graden
2. meng bloem, suiker, citroensap,(citroenrasp), melk, olijfolie en de dooiers van de eieren tot een glad beslag.
3. Klop de eiwitten stijf en voeg deze toe aan het mengsel, voorzichtig eronder heffen
4. het deeg in de kuipjes scheppen (als je een ijsschep gebruikt, heb je mooi gelijke cakejes)(Ik zet de papieren kuipjes altijd in een muffinbakvorm.)
5. wat suiker op het deeg strooien
6. 20 à 25 min bakken

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen